Metaalrecycling: ontstoffing en materiaalscheiding

Totaaloplossingen voor schroot- en recyclagebedrijven: verdien meer dankzij zuiverdere fracties

Strenge emissienormen. Stijgende energieprijzen. Technologische innovaties. Verouderde en onveilige installaties. De overstap naar Green Steel. Klanten die zuiverder, beter gesorteerde en compactere fracties met meer kg per m³ eisen. De metaalrecyclagesector staat voor ongeziene uitdagingen. De weg voorwaarts? Zorgen voor een efficiënt recyclageproces dat toekomstbestendig is. Een nieuwe sorteerlijn of een upgrade van je bestaande installaties? Lybover maakt het waar voor jou.

Contacteer ons

Waarom je shredderlijn futureproof maken?

Emissienormen

De emissierichtlijnen rond de uitstoot van (fijn) stof, VOC’s, pcb’s en dioxines worden steeds strenger. Hoe voldoe je aan de normen en vermijd je boetes?

Kies voor effectieve luchtbehandeling
Kwaliteitsvol eindproduct

Je klanten vragen steeds zuiverdere en compactere ferro- en non-ferrofracties. Wil je komaf maken met meatballs in je ijzerfracties, inspelen op de groeiende vraag naar Green Steel en je installatie winstgevender maken?

Ga voor nauwkeurige scheidingstechnologie
Energie-efficiëntie

Stijgende energieprijzen treffen elk bedrijf. Zeker wanneer je installaties met een hoog verbruik hebt. Hoe verlaag je jouw energieverbruik en je facturen?

Na een nauwkeurige analyse van je processen passen we je installatie waar nodig aan
Mee met technologische innovaties

De technologische innovaties in de recyclagesector staan niet stil. Moderne machines sorteren nauwkeuriger en zijn veiliger. En door luchtbehandelingslijnen beter te dimensioneren, slijten ze minder snel. Is je machinepark aan een upgrade toe? Wat als je kon besparen door alleen te vervangen wat nodig is?

Samen met jou zoeken we de meest toekomstbestendige oplossing
Veiligheid en ergonomie

Explosies. Schade aan componenten. Geurhinder, stof en gevaarlijke uitstoot. Ongeplande downtime. Ze zijn een fikse streep door je rekening. Hoe zorg je voor een gezonde werkomgeving met minimale risico’s?

Ga voor moderne, veilige en ergonomische machines
Slijtage aanpakken

Dankzij een doordachte keuze van materialen en preventief onderhoud beperk je slijtage en blijft je installatie op volle capaciteit presteren. Hoe houd je je machines in topconditie?

Ontdek de oplossing die het best bij je past

Tijd voor een andere aanpak in metaalrecycling

Lybover ondersteunt bedrijven in de schroot- en recyclage-industrie door alle processen voor en na de shredder te optimaliseren. Dat doen we met oplossingen die we helemaal op maat van jouw bedrijf ontwikkelen. Want alleen zo ben je klaar voor de uitdagingen die de markt vandaag en in de toekomst brengt.

Luchtbehandeling om de uitstoot van schadelijke stoffen zoals zware metalen, koolwaterstoffen, VOC’s, pcb’s en dioxines te minimaliseren, stofhinder te beperken en mogelijk fijne metaaldeeltjes te recupereren:

 • Natfilters
 • Droogfilters
 • Ultrafilters
 • Actiefkoolfilters

Een breed gamma scheidingstechnieken die resulteren in zuiverdere fracties met een hogere marktwaarde:

 • Magnetische en Eddy Current-scheiding
 • Sensorscheiding
 • Elektrostatische scheiding
 • Windshifters
 • Manuele sorteerlijnen

Alle andere machines en componenten die onmisbaar zijn in een efficiënte sorteerlijn:

 • Invoerhoppers
 • Brekers
 • Zeven
 • Transport- en stockagesystemen
 • Ondersteuningsconstructies

Service waardoor je installaties optimaal blijven presteren:

 • Preventief onderhoud
 • Interventies
 • Vervangen van slijtage-
onderdelen
 • Upgraden van machines/li>

Meer dan machines: processen herdenken

Lybover is meer dan een leverancier van machines. Wij zorgen voor een totaalaanpak, van voorstudie tot onderhoud na ingebruikname. Ons doel? Ervoor zorgen dat je processen en sorteerlijnen optimaal werken, jou maximaal rendement opleveren en toekomstbestendig worden. Om dat mogelijk te maken, nemen we alles zelf in handen. Flexibel en vooruitdenkend.

 1. Onze specialisten maken een diepgaande analyse van je installatie en activiteiten. Ze denken met jou mee over de meest geschikte technologieën en de optimale organisatie van je processen en je machinepark. Het gaat ons om wat jij écht nodig hebt. De focus ligt op de 3 E’s: emissies beperken, energieverbruik reduceren en explosies beheersen.

 2. Aan de hand van 3D-scans brengen we je gebouw en bestaande installatie in detail in kaart. Dat is de basis voor engineering die tot op de millimeter nauwkeurig is. En best handig wanneer de originele bouwplannen zoekgeraakt zijn.

 3. Onze project engineers ontwikkelen een oplossing op maat. Steeds in nauw overleg met jou. We wandelen samen in VR door je nieuwe sorteerlijn. Zo krijgt iedereen meer inzicht in hoe de installatie er zal uitzien.

 4. In onze eigen productieafdeling bouwen we componenten op maat, zoals cyclonen, zichters, kleppen of speciale transportbanden.

 5. Voor de bouwwerken meten we je gebouw nogmaals op en zetten we alle montagepunten uit met een totaalstation. We werken tot op de millimeter nauwkeurig, weet je nog?

 6. Onze monteurs zorgen voor een vlekkeloze plaatsing van de nodige machines en componenten. In nauw overleg met andere aannemers en met respect voor je timing – en dat is geen loze belofte.

 7. Na de oplevering is het tijd voor de ingebruikname van je nieuwe installatie. Onze specialisten zorgen voor de commissioning en de opleiding van je operatoren. Zo begin je zonder zorgen beter te sorteren.

 8. Een dringende aanpassing nodig aan een bestaande installatie? Onze fastlane staat klaar voor de ombouw met een snelle doorlooptijd.

 9. Je kunt steeds op Lybover rekenen voor onderhoud en service, zowel reactief als preventief. Want machines in topconditie leveren je het hoogste rendement.

Het maximum uit je shredderproces halen?

Reken op Lybover.