GS Yuasa Battery Europe, al meer dan 30 jaar de grootste leverancier van loodzuur- en lithium-ion batterijen in Europa, vindt in Lybover AIR een partner om ontstoffingsinstallaties te ontwerpen voor haar productiefabriek in Wales. De succesvolle oplossing voor ontstoffing van een gloednieuwe snij- en borstelmachine overtuigt GS Yuasa Battery Manufacturing UK om ook voor een tweede opdracht met Lybover AIR samen te werken. Dit keer ging het om een ontstoffingsinstallatie voor een batterijproductielijn. Hoe trekt Lybover AIR GS Yuasa over de streep? Expertise, meedenken en flexibel zijn, dat zijn de sleutels tot succes volgens Paul Barrick, Managing Director van Luksal (Lybover AIR UK).

The Lybover way

De klant overtuigen van onze expertise en betrokkenheid, dat leidde tot een succesvol partnership tussen Lybover AIR en GS Yuasa Battery Manufacturing UK. Zo konden we een bestaand ontwerp optimaliseren en voor een tweede, groter project, met 3D-scanning het verschil maken.

Onze unieke aanpak voor de ontstoffing van een nieuwe snij- en borstelmachine

De nieuwe, geavanceerde snij- en borstelmachine bereidt de loodplaten voor de batterijbehuizingen voor. De opdracht voor Lybover was om de afzuiging van loodstof te verbeteren om aan de strenge emissienormen te voldoen en een gezonde werkomgeving te creëren voor de productiearbeiders.

Hoe Lybover AIR de klant overtuigde? Expertise, meedenken en flexibel zijn, dat zijn de sleutels tot succes.
– Paul Barrick, Managing Director Luksal (Lybover AIR UK)

“We kwamen al snel tot de conclusie dat het design van de snij- en borstelmachine ons voor uitdagingen stelde. Zo waren de emissiepunten niet helemaal juist ontworpen. We hebben dan ook heel eerlijk en transparant uitgelegd waarom de afzuigkap niet correct ontworpen was door de producent. Daar hebben we best veel tijd en energie in geïnvesteerd “, legt Paul Barrick uit. 

Door die aanpak onderscheidt Lybover AIR zich volgens Barrick van de concurrenten. “Iedereen kan een ontstoffingsfilter verkopen en plaatsen, maar wij gaan verder. Wij denken mee en de klant weet waar die aan toe is. We zeggen niet alleen dat we expertise in huis hebben, maar laten het ook zien, zonder onze oplossingen op te dringen. GS Yuasa heeft dat ten zeerste geapprecieerd.”  

Het resultaat na de extra mile

De experten van Lybover AIR toonden hoe ze het productontwerp konden verbeteren en werkten daarbij nauw samen met GS Yuasa. Dat legde de basis voor een groot wederzijds vertrouwen. En het resultaat mag er zijn: het ontstoffingssysteem is efficiënt en veel stiller dan eerst voorzien − dus een pak gezonder en aangenamer voor de productiearbeiders.

Paul Barrick: “Wij verkopen niet zomaar ontstoffingssystemen, maar doen er alles aan om een relatie met onze klanten op te bouwen. GS Yuasa begreep dat er uitdagingen waren met hun eerste ontwerp en dat wij hen probeerden te helpen. Ze namen ons advies ter harte en gaven ons het vertrouwen om een nieuw project op te starten.

Onze experten toonden hoe ze het productontwerp konden verbeteren en werkten nauw samen met GS Yuasa. De basis voor een groot wederzijds vertrouwen.
– Paul Barrick, Managing Director Luksal (Lybover AIR UK)

De meerwaarde van 3D-scanning

Al snel werd Lybover AIR  uitgenodigd om te praten over een tweede project: een ontstoffingssysteem  voor een productielijn voor batterijcellen. De volgende logische stap in het productieproces, want na de snij- en borstelmachine komen de loodplaten daar terecht. De uitdaging? Het systeem netjes in de fabriek inpassen, rekening houdend met bestaande apparatuur, nutsleidingen en andere obstakels.  De oplossing? 3D-scanning.

Paul Barrick: “De 3D-scanning stelde ons in staat de uitdagingen van de installatie visueel te maken en goed uit te leggen. Bovendien kan GS Yuasa de renders in de toekomst nog gebruiken. Dat maakt de 3D-scanning tot een meerwaarde voor ons én voor de klant.” De 3D-scanning is niet de enige technologie waarmee GS Yuasa haar voordeel doet. De ingenieurs van Lybover AIR kunnen de installaties vanop afstand volgen. Hoe dat werkt? Wanneer de klant ons belt met een probleem, loggen we in en zoeken we uit waar de klant precies vastloopt. Dat gaat veel sneller dan een technicus ter plaatse sturen.

De 3D-scanning is een meerwaarde voor ons én de klant: wij kunnen de uitdagingen visueel toelichten, GS Yuasa kan de renders ook in de toekomst nog gebruiken.
– Paul Barrick, Managing Director Luksal (Lybover AIR UK)

Paul Barrick: “Dit was voor ons niet het meest complexe project. Maar het vergde wel veel flexibiliteit. GS Yuasa waardeert dat, want ze vragen ons intussen om ook naar andere systemen te kijken. To be continued.”