Al meer dan 80 jaar ontwikkelt en produceert DL Chemicals hoogwaardige en duurzame oplossingen voor afdichting en verlijming. Producten van een hoog en constant kwaliteitsniveau. Denk maar aan siliconen, MS-polymeren en hybride kitten, acrylaatkitten, PU-kitten, PU-schuimen, lijmen… enz. Op zoek naar een oplossing om efficiënter en veiliger te werken op de site in Waregem nam Project en Facility Manager David Vandenheede contact op met Lybover METAL. Vanuit zijn vorige werkervaring bij Deceuninck was hij reeds vertrouwd met de wervelende projecten van Lybover.

The Lybover way

De vraag was om een tweede stockagerek voor IBC containers en vaten te realiseren om zo alle stockagecapaciteit te centraliseren dichter bij de mengkeuken. Ook de bijhorende piping maakte deel uit van de opdracht. Vooral de beperkt beschikbare ruimte en de eisen naar veiligheid en kwaliteit vormden een uitdaging. Om verrassingen te vermijden werd daarom een 3D-scan uitgevoerd. Het ontwerp werd zo in detail uitgetekend.

Door de lay-out te visualiseren kreeg DL Chemicals een beter inzicht in de lay-out en konden we samen nog enkele optimalisaties aanbrengen voor realisatie.
– Laurens Allaert, Sales Engineer Projects, Lybover METAL

Het stockagerek laat toe om onderaan zowel IBC containers als vaten van 200 liter te plaatsen. De piping werd ontworpen met het oog op inbouw pneumaten. De kleppen zijn voorzien om op termijn automatische bediening mogelijk te maken. De leidingen werden in prefab voorbereid in eigen atelier bij Lybover en na voorbereiding vonkvrij geïnstalleerd in een Atex zone door onze eigen monteurs. De productie in de omliggende zones kende geen onderbreking tijdens de montagewerkzaamheden.
Nu de stockageruimte optimaal én flexibel benut wordt, is DL Chemicals klaar voor de toekomst en de geplande automatisatie.