Shredding

Betrouwbare extractie van zwaar en licht schroot zorgt voor een maximale efficiëntie. Gemengd schroot en metaalschroot worden versnipperd en vermalen door ultramoderne grote shredders, soms zelfs hele voertuigen. Daarbij ontstaan stof-, gas- of dampvormige emissies, die moeten worden afgezogen en afgescheiden door stofafzuiginstallaties.

Download brochure

De verwachtingen van shredderoperators zijn de laatste jaren aanzienlijk gestegen wat betreft functionaliteit van de apparatuur, productkwaliteit en energie-efficiëntie. Bovendien is het voor de hoge efficiëntie van de stofafzuigtechnologie belangrijk dat deze een eventuele explosie in de shredder ongeschonden overleeft. Het systeem moet zijn stofafzuigingsproces onmiddellijk na een dergelijke gebeurtenis voortzetten.

In tijden van stijgende energieprijzen en slinkende hulpbronnen staat de aandacht voor de energie-efficiëntie van een systeem in de fabriek op de voorgrond. Geoptimaliseerde ducting en energie-efficiënte dimensionering bieden een oplossing.