Familiale onderneming Vandersanden, markleider in de verkoop van gevel- en straatstenen, vertrouwde aan Lybover AIR de opdracht toe om een bestaande ontstoffingsinstallatie te vernieuwen.

The Lybover way

In de loop van de jaren voerde Vandersanden Lanklaar al verschillende aanpassingen uit aan de bestaande ontstoffingsinstallatie tot de installatie ontoereikend werd. Op sommige punten werd er te weinig afgezogen en op andere plaatsen dan weer te veel waardoor het stof zich uiteindelijk opstapelde in de productiehal. Om de werknemers in een gezonde en stofvrije omgeving te kunnen laten werken, besloot Vandersanden om een ontstoffingsinstallatie van in totaal 160.000m³ te installeren.

We hebben niet enkel gekozen om de stofontwikkeling te bestrijden maar ook de stofbronnen.
– Wim Thewissen, Technical Manager, Vandersanden

Stofontwikkeling en – bronnen onder de loep genomen

In een eerste fase werd de afdeling van de pers- en kleivoorbereiding voorzien van de nodige afzuigpunten. De eerste resultaten na deze ingreep waren al positief. De operatoren merken op dat er minder stof in de lucht hangt. In een tweede fase namen we de afdeling van de trommel- en zetmachine onder handen. De bestaande natwasser werd behouden maar leidingen en kappen werden geïntegreerd.

Om de installatie optimaal te ontwerpen werd er een 3D-scan uitgevoerd. Aan de hand van tweewekelijkse meetings met de productie konden alle wensen in kaart gebracht worden.
– Louis Schollier, Project Engineer, Lybover AIR

Voordelen 3D-scan voor Vandersanden

  • Bestaande situatie wordt perfect gevisualiseerd
  • Eenvoudig en visueel design op maat van de klant
  • Snelle plaatsing in 5 dagen tijd
  • Productiestilstand tot een minimum beperkt
  • Vlotte en velige montage door betere voorbereiding