Tropicana in Zeebrugge, een afdeling van de Amerikaanse multinational PepsiCo, bestaat 15 jaar. Net zoals Lybover hecht PepsiCo veel belang aan veiligheid. Daarom lieten ze een bordes ontwikkelen om op een veilige, stabiele en ergonomische wijze stalen van vrachtwagens te kunnen nemen.

The Lybover way

Tropicana Zeebrugge behoort tot de bedrijvengroep PepsiCo, één van de grootste voedingsconcerns ter wereld. PepsiCo is wereldwijd actief op het gebied van voedingsmiddelen en dranken. Het produceert en verkoopt een grote verscheidenheid aan koolzuurdranken en zogenaamde dranken zonder koolzuur. Verder maakt het bedrijf zoutjes, zoetwaren en graansnacks. Tropicana Zeebrugge is opgestart in 2003 en er werken meer dan 250 medewerkers.

Veilige en ergonomische staalafname

Maar liefst 40.000.000 liter fruitsap komt om de 3 weken per boot toe in de haven van Zeebrugge. Daarnaast wordt er ook nog fruitsap met vrachtwagens geleverd. De fruitsappen die toekomen met vrachtwagens worden vóór het lossen gecontroleerd. Hiervoor moeten medewerkers van Tropicana bovenop de vrachtwagen gaan en stalen nemen. Om dit veiliger en meer ergonomisch te laten verlopen, contacteerden ze Lybover METAL voor het ontwerp en de installatie van nieuwe bordessen.

Lybover METAL voldeed aan alle technische, commerciële en wettelijke voorwaarden
– Marc Vanneste, PepsiCo

De bordessen zijn beveiligd met een slot en zijn enkel toegankelijk met toestemming van een PepsiCo operator. Er zijn vijf mogelijke toegangen tot de vrachtwagen via gele poorten. Men schuift de kooiladder tot voor de gewenste gele poort en klapt ze naar beneden. Op deze wijze kan men zeer veilig stalen nemen en moet men niet via een gladde en vaak natte ladder van de vrachtwagen naar boven gaan. Dit kan vele ongevallen voorkomen. In totaal kunnen er drie vrachtwagens tegelijkertijd gecontroleerd worden. Het bordes is geschikt voor alle types van vrachtwagens.