Toonaangevend in engineering 

Lybover is al vele jaren een prominente speler in de ontstoffing, bulk handling, productie van stalen en roestvrijstalen componenten, sorteerinstallaties en scheidingsmachines. De bedrijvengroep heeft een uitstekende reputatie opgebouwd als leverancier van hoogwaardige oplossingen op maat. Van concept tot en met montage en service: als onestopshop heeft Lybover vanuit haar vestigingen in Waregem, Brugge en sinds kort Beringen, maar ook de sales offices in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk een sterk klantenbestand opgebouwd in binnen- en buitenland. Vorig jaar mocht de groep een aanzienlijke stijging van 36% in haar verkoopvolume noteren. De grootste stijging in haar geschiedenis.

De juiste technologieën voor de uitdagingen van vandaag én morgen

Door vinger aan de pols te houden, slaagde Lybover erin om van lokale speler uit te groeien tot een internationaal toonaangevend engineeringsbedrijf. Na de Benelux en de DACH-regio krijgt de groep steeds meer aanvragen vanuit Scandinavische landen zoals Noorwegen, Zweden en Denemarken. De sectoren waarbinnen Lybover actief is, en ook het verschil maakt, streven naar een duurzame toekomst. Dankzij oplossingen op maat worden processen duurzamer, efficiënter, ergonomischer en energiezuiniger en dit in de meest uiteenlopende industriële sectoren.

Deze stijging is geen toeval. Wij hebben ons de afgelopen jaren gefocust op sectoren en klanten waar we echt het verschil kunnen maken. Door te focussen op waar we echt goed in zijn én volop hierop in te zetten, konden we de afgelopen jaren een sterke groei realiseren. Zelfs in coronajaren. Onze aanpak is doordacht en dat loont.

Hans Boels, CEO Lybover

Investeringsplan geeft ruimte om te groeien

Naast investeringen in IT en innovatieve technologieën zoals 3D-engineering en Virtual Reality, die een moderne en wendbare projectaanpak mogelijk maken, investeert Lybover ook zichtbaar met een investeringsplan van 5 miljoen euro voor de uitbreiding van haar infrastructuur. Zo wordt binnenkort de eerste spadesteek gezet voor de uitbreiding van het hoofdkantoor in Waregem. Er komen maar liefst 80 nieuwe werkplekken bij, een nieuwe refter en meer vergader- en opleidingsmogelijkheden. De auditoriumfaciliteiten zullen ook ter beschikking staan van lokale verenigingen. De intrek in de nieuwe kantoren en vergaderruimtes valt samen met de 40ste verjaardag in 2025. Een symbolische mijlpaal voor de groep. Om de groei te bestendigen, is het nu essentieel om deze nieuwe werkplekken in te vullen met medewerkers die het Lybover-DNA delen. Complexiteit, uitdaging, afwisseling en groei staan centraal.

Momenteel hebben we 25 openstaande vacatures voor hooggeschoolde profielen in sales, projects, technical design, service, after sales, productie en installation. Wie op zoek is naar uitdaging en mee wil stappen in een groeiverhaal zal zeker zijn of haar gading vinden bij Lybover.

Filip Boels, CEO Lybover