Het toonaangevende staal- en technologieconcern Salzgitter AG heeft een baanbrekend initiatief aangekondigd om de circulaire economie te bevorderen met de bouw van een nieuwe shredderinstallatie voor schroot. Met een investering van bijna €30 miljoen wil het project de aanvoer van hoogwaardig schroot voor de CO₂-arme staalproductie verbeteren. De nieuwe faciliteit, die medio 2026 in gebruik zal worden genomen, zal een centrale rol spelen bij de ondersteuning van het SALCOS®-initiatief, Salzgitters innovatieve benadering van koolstofarme staalproductie.

Lybover kondigt met trots aan dat het voor dit project zal samenwerken met Lindemann Germany GmbH, een fabrikant van machines en installaties gevestigd in Düsseldorf. Gebruikmakend van de gecombineerde uitgebreide expertise op het gebied van machinetechnologie, scheidingstechnieken en ontstoffing, zullen beide bedrijven hun krachten bundelen om deze 189 meter lange en 66 meter brede faciliteit voor Deutsche Erz- und Metall-Union GmbH (DEUMU) te ontwerpen en te bouwen.

Hans Boels, CEO Lybover

We stappen in dit project in met vertrouwen op basis van onze bewezen expertise en een sterk partnership van gelijkgestemde partijen. In dit project combineren we niet alleen onze ervaring op vlak van ontstoffing en scheidingstechnieken in de schrootindustrie. Het is ook een toonbeeld van onze open-box-aanpak waarbij we na een grondige procesanalyse samen met DEUMU en Lindemann de juiste technologie en machines selecteren om zo de hoogste schrootrecyclagevereisten en emissienormen te halen. Deze realisatie biedt een duurzaam antwoord op de kwalitatieve en kwantitatieve vraag naar hoogwaardig staalschroot. Op vlak van ontstoffing zal de installatie dankzij de technologie van onze partner Keller Lufttechnik GmbH beantwoorden aan de hoogste emissienormen zoals vooropgesteld in TA Luft. We zijn fier dat we deze innovatieve installatie niet alleen samen kunnen ontwerpen maar ook bouwen, geheel in de geest van het Lybover-DNA.

Lees het volledige persbericht (Engels).