Lybover markeert een belangrijke mijlpaal in haar groeiverhaal met de symbolische eerste steen voor de uitbreiding van haar hoofdkantoor in Waregem. In aanwezigheid van burgemeester Kurt Vanryckeghem, schepenen Rik Soens en Kristof Chanterie alsook enkele buurtbewoners werd deze feestelijke gebeurtenis gevierd, die een significante uitbreiding van de infrastructuur betekent. 

Toonaangevend in engineering 

Lybover is een prominente speler in ontstoffing, bulk handling, productie van stalen en roestvrijstalen componenten, sorteerinstallaties en scheidingsmachines. De bedrijvengroep heeft een uitstekende reputatie als leverancier van hoogwaardige, op maat gemaakte oplossingen. Met vestigingen in Waregem, Brugge, Beringen en sales offices in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk heeft Lybover een sterk internationaal klantenbestand opgebouwd.  

Nieuwe infrastructuur voor verdere groei 

Met de investering van 5 miljoen euro zal het hoofdkantoor in Waregem aanzienlijk worden uitgebreid. Er komen 80 nieuwe werkplekken, een nieuwe refter en meer vergader- en opleidingsmogelijkheden. Bovendien zullen de nieuwe auditoriumfaciliteiten beschikbaar zijn voor lokale verenigingen. Deze uitbreiding valt samen met de 40ste verjaardag van Lybover in 2025, een symbolische mijlpaal voor de groep.

“Wij willen het gemeentebestuur bedanken om onze bedrijvengroep ruimte te geven om te ondernemen en dit sinds het prille begin van Lybover. Volgend jaar bestaan we 40 jaar, maar onze aanpak is relevanter dan ooit”
– Hans Boels CEO van Lybover  

Groeiende vraag naar slimme en duurzame oplossingen 

Lybover groeit uit van lokale speler tot een internationale autoriteit in engineering. Na de Benelux en de DACH-regio krijgt de groep steeds meer aanvragen vanuit Scandinavische landen zoals Noorwegen, Zweden en Denemarken en blijft het zich focussen op sectoren die streven naar een duurzame toekomst. Dankzij op maat gemaakte oplossingen worden industriële processen duurzamer, efficiënter en energiezuiniger.

We houden uiteraard onze eigen footprint in de gaten, ook bij deze uitbreiding. Maar de échte impact die we hebben ligt vooral bij onze klanten en de duurzame handprint die we daar achterlaten. Onze maatwerkoplossingen hebben impact op mens en milieu. Jaar in, jaar uit.
– Hans Boels, CEO van Lybover  

Toekomstgericht investeren 

Naast de infrastructuuruitbreiding investeert Lybover ook in IT en innovatieve technologieën zoals 3D-engineering en Virtual Reality. Deze moderne aanpak maakt een wendbare projectuitvoering mogelijk en ondersteunt de voortdurende groei van het bedrijf. 

Vacatures voor talent met Lybover-DNA 

Om de groei te blijven ondersteunen, zoekt Lybover nieuwe collega’s die passen bij het Lybover-DNA. Lybover heeft momenteel 25 vacatures voor hoogopgeleide professionals in sales, projectmanagement, technisch ontwerp, service, after sales, productie en installatie.

Mensen die een uitdaging zoeken en willen meegroeien met ons succesverhaal, vinden bij Lybover zeker hun plek.
– Filip Boels, CEO van Lybover 

Ontdek onze vacatures