STEINERT-sorteermachines helpen bij het terugwinnen van zuivere en schone secundaire grondstoffen, zowel bij het sorteren van metaalstromen als bij afvalverwerking. De nieuwe preformance-app, verwerking van non-ferrometalen inclusief scheiding van zware metalen, houtsortering en recycling van staal staan centraal op de STEINERT stands 451/550 en 551 in hal B6 op de IFAT beurs in München (30.5.2022-3.6.2022).

Dagelijks zullen live presentaties plaatsvinden om de oplossingen in detail toe te lichten. Met name bij de verwerking van automotive shredderresidu (ASR) en verbrandingsbodemas (IBA) kan met behulp van sensorgebaseerde en magnetische technologieën recycleerbaar materiaal worden gesorteerd en weer in omloop worden gebracht. Aangezien de vraag naar het sorteren van roestvrij staal steeds toeneemt, presenteert STEINERT onder andere de hardware-update van de STEINERT SteelMaster, die uit shredder schroot het zuiverste ijzerschroot genereert.

Op het gebied van afvalrecycling ligt de focus op de UniSort PR EVO 5.0. Deze heeft dankzij zijn hyperspectral imagery (HSI) camera zo’n hoge ruimtelijke en spectrale resolutie dat hij verschillende houtsoorten kan herkennen en scheiden. In combinatie met AI-ondersteunde sorteerprogramma’s kunnen hiermee spaanplaten van OSB, MDF of multiplex en vers hout op soort worden gesorteerd van gecoat en geverfd hout.

STEINERT digitale stand

Voor de allereerste keer wijdt STEINERT een aparte stand aan digitale thema’s. De sorteerspecialist presenteert hier zijn app voor mobiele preformance, de STEINERT.view. Met deze app kunnen klanten hun sensorgebaseerde sorteermachines vanaf elke locatie monitoren. Klanten kunnen de app op verschillende apparaten direct op de stand testen. Deze “Intelligente digitale oplossingen” exclusief voor afvalrecycling, die digitale besturing van installaties voor de verwerking van bijvoorbeeld post-consumer verpakkingen of bedrijfsafval mogelijk maken, kunnen ook in een Web-App worden ervaren.

Een extra highlight op de STEINERT.digital-stand is een presentatieruimte waar STEINERT-experts dagelijks om 11.00 en 14.00 uur nieuwe producten en functies zullen presenteren.

Maandag 30/05

11.00 uur Sorteren van hout
14.00 uur “Intelligente digitale oplossingen” voor afvalrecycling

Dinsdag 31/05

11.00 uur Staal recycling
14u00 STEINERT.view performance app

Woensdag 01/06

11.00 uur STEINERT.view performance app
14.00 uur Sorteren van hout

Donderdag 02/06

11.00 uur Staal recycling
14.00 uur STEINERT.view performance app

Vrijdag 03/06

11.00 uur Staal recycling

STEINERT zal ook in andere gebieden van de beurs informeren over sorteeroplossingen. Je vindt onze partner ook terug in de VDMA kunststof recycling zone en op de VDMA demonstratiedagen, maar ook op het innovatiepodium in het kader van het voorprogramma van de vakbeurs.

Neem contact op met onze Sales Engineers van Lybover RECYCLING. Zij ontvangen je graag op de stand van STEINERT.

We kijken er naar uit om elkaar binnenkort weer persoonlijk te mogen ontmoeten.

Reserveer nu je ticket.

Ga ook zeker eens langs op de standen van deze RECYCLING partners

  • Hamos (B5.129)
  • Haas (B6.415/514)
  • PEINER SMAG Lifting Technologies GmbH (C5.228)
  • Spaleck (B6.439)
  • TrennSo (B6.534)